2009. november 25., szerda

KINCSEK, AMIK NINCSENEK


Energiaital. Turistasó. Light-os üdítő, sem rostos, sem szénsavas. Ízesített buborékos ásványvíz. Citrompótló. VEGETA. Orbit rágó. Búzadara. (tejbegríznek) Túrógombócnak. Ja, túró sincs. Mákos nudli sincs. Oh, mák, az egyáltalán nincs. KAUKÁZUSI KEFÍR. Sima kefír. Mozarella. (A tejtermékekkel a koreaiak hadilábon állnak; azt mondta a Férjem, hogy véleményük szerint az „fehér ember huncutsága”.)

TV paprika. (Múltkor pritaminból csináltunk töltött paprikát.) POGÁCSA. NEM édes péksütemény. (Édes chips és édes kétszersült van.) SAVANYÚ KÁPOSZTA. (Fuccs a karácsonyi töltött káposztának...) Csökkentett koffeintartalmú instant kávé. (Tudom, ne akarjak sokat...) Teljes kiőrlésű, barna graham kenyér. És hogy profánabb legyek...

Nincs tampon. (Csak tampax.Yuk. Egyszer majd valaki magyarázza el a mechanizmusát, de úgy, hogy működjön...) Intim sampon. Intim törlőkendő. Sörélesztő kapszula. Puha ágybetét. Puha kispárna. Testszínű körömlakk. M-es méretnél nagyobb ruha. ADVENTI KOSZORÚ. FENYŐFA. (Igazi!!!!!!) SZOLÁRIUM!

Lányom megemészthetetlen szívfájdalma, hogy nincs túrórudi, (mondjuk ez tényleg egy igazi érvágás...) és gumicukor. Férjem feldolgozhatatlan hiányérzete a normális körömvágó olló, és a mopos, rendes kicsavaró résszel rendelkező felmosóvödör terén van. (Ám mivel a remény hal meg utoljára, és csodák is történnek, a napokban láttuk, hogy feltalálták a „motoros mopot” (???). Az uram megrendelte a Mikulástól a nélkülözhetetlen darabot, én meg majd dokumentálom a csodát.) Így válnak szépen lassacskán valóra az ember vágyai... :-)

Szóval a mai elő-előkarácsonyi bevásárlókörút során egy aprócska csoda is beleugrott a papírdobozba, amiben hazaszállítottuk a dolgokat. EGY MIKULÁSVIRÁG. Ott pompázik a nappaliban, a tévé mellett, a házastársi hűséget szimbolizáló kacsák mellett, sugallva a reményt, hogy Ázsiában is lehet, az eddig megszokott és adott kritériumok nélkül is ünnepet varázsolni.

(... vajon miért motoszkál bennem az a bizonyosság, hogy a fentebb felsorolt hiányosságok ellenére is simán le tudnám élni az életemet Dél Koreában....)

3 megjegyzés:

  1. Mozzarella, szolárium, nagy méretű ruha, kávé, intim sampon márpedig van! Csak meg kell keresni. A mozzarellát annyira nem is. A turistasó, a citrompótló és a vegeta pedig amúgy is a nyugati civilizáció zsákutcája, jobb lenne elfelejteni! :-) sk

    VálaszTörlés
  2. :) mennyire ismerös (na nem az összes felsorolt hianycikk :) ) hogy nem ugy lehet kapni mint "otthon" :) Pedig en meg sokkal közelebb vagyok es Europaban :)
    Biaval egyet ertek.. turorudi.. nyami:) abbol nagyon sokat tudok enni mikor Mo-n vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Nos jó, velem lehet alkudni. A mozarellát és az intim sampont- remélem - viszontlátom a Mikulás csizmámban, nagyméretű ruhát találtam, - igaz, hogy az UNISEX volt, tehát férfiak is hordhatják... (méltatlan..:)Vegetaszerű pótlék itt is van, és hamarosan közzéteszem mini túlélő csomagomat, amit mindig viszek magammal a táskámban, ha nekiindulok a városnak.
    Addig is, találjuk fel magunkat, ideiglenesen külhonba szakadt hazánkfiai (és lányai)!

    VálaszTörlés