2010. szeptember 28., kedd

Ez itt a propaganda helye

      Meghívást kaptunk Jeonju tartomány vezetésétől. Jobban mondva a HUFS egyetemen keresztül (a Férjem - gyanítom 'Kafka konferencián' való példás részvétele miatt) minket is meginvitáltak egy full extrás, két napos vidéki programra. Mint kiderült, ez egy úgynevezett 'propaganda' utazás, ami elsősorban azért van, hogy a külföldi vendégtanárok megismerjék Koreát, kellemes benyomásokat szerezzenek róla, és népszerűsítsék mindenféle fórumon.

      Nos, nem tudom, hogy ezt a gyakorlatban miként tartják kivitelezhetőnek. Ám legyen, mivel nekem nincs más lehetőségem, ezt itt a propaganda és reklám helye. Önmagáért beszél az, hogy kápráztatóan színes élménycsokrot kínálnak, ütemezve egy különleges helyi fesztivállal. Pompás szállást biztosítanak, egy hagyományos, régi típusú koreai házban. Teljes ellátást kapunk, és ismervén a koreaiak TÉNYLEGES és nem légből kapott elképesztő vendégszeretetét, semmiben nem fogunk hiányt szenvedni a két nap alatt. A hagyományos ételkóstolástól kezdve, a tradicionális kulturális bemutatókon át a legszebb természeti kirándulásig felejthetetlen élményorgiában lesz részünk, ezt már most előre borítékolom.


Mindezt csak azért, mert külföldi tanárok vagyunk, és jó benyomást akarnak kelteni bennünk, hogy jó hírét vigyük Koreának, szerte a világban. Mondhatnám, hogy hihetetlen, de nem az. Ebben élek épp most.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése