2009. december 2., szerda


Korcsolyáztunk a lányommal. Mármint én imitáltam, és próbáltam megállni a pálya szélén, óvatosan átgondolva, hogy cirka 10 év kihagyás után képes vagyok-e jégre menni anélkül a lesújtó bizonyosság nélkül, hogy a kívülálló számára szánalmas bénázásnak tűnik az, ahogyan megteszem az első tétova siklásokat.

Bia pár kör után kajánul suhant el mellettem, és pedig lassan konstatáltam, hogy a korizás is olyan, mint a biciklizés vagy a hulahoppozás: csak bele kell jönni. A Lotte World fedett részén űztük a sportot, felettünk egy varázslatos vidámpark, ahonnan a hangszórókból a White Christmas és társai végtelenített remixben festették alá a feelinget. A harmadik emeleten már javában ment a Disney-szerű karácsonyi műsor, naponta többször is, - evégett néha hozzánk is leértek a fent mesterségesen fútt csillámos műhópelyhek. Igazi szimulákrum karácsonyi hangulat. Néha körbevonszolta magát egy hatalmas szánkó, rajta Rudolf, a jó öreg fehérszakállas Mikulás, és a Lotte kabalafigurái. Olyan az egész, mint egy kicsi Disneyland. A karácsonyi fesztiválon szándékozunk mi is résztvenni, majd referálok a katoikus és harsány, szarvasagancsos, manós, csillámos parádéról.

http://www.lotteworld.com/Global_eng/03_Entertainment/Festival04.asp?mn=Mn301

A korcsolyapálya tetején egy mini obszervatórium van, ahonnan minden este látványos műsort adnak a nézőknek, ingyenesen. Addig leoltják a fényeket az egész Lotte komplexumban, leállítják a korizókat, és a hatalmas kupola alatt elkezdődik a fény, lézer, hang- és tüzijáték show. Olyasmi, amit a Planetáriumban látunk. Vicces előadás a Teremtésről, a csillagképekről, horoszkópokról. (A Teremtő fehér bőrű, nagyszemű manga-lényként van ábrázolva... :-) Minden fanyalgás nélkül állíthatom, hogy az élmény fantasztikus.

A végül egész jól ment a korizás is. Hála az égieknek, a koreai fiatalok is ugyanolyan (na jó, majndem ugyanolyan) lelkes bénázók voltak, mint én. Minden (fél)kör után készítettek magukról egy tucat fényképet, nem gúnyolták azt, aki hatalmasat tanyázott, aki viszont elesett, infantilis boldogsággal nevette ki saját magát. És még valami: a legújabb itteni divat szerint a párok egyforma felsőben vannak. Nagyon aranyosak, ahogyan egymás kesztyűs kezét markolászva sutáznak a jégen. (Akinek nincs kesztyűje, 80 forintért vehet magának a bejáratnál elhelyezett kesztyű automatákból...)

Igazán szórakoztató program a Lottéban korizni, ismétlést kíván!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése