2011. március 15., kedd

My S(e)oul by night...

Szöul éjszaka varázslatos. A nappali szorgalmas és dolgos nyüzsgés után valamikor 7 óra tájban egy pillanatra elnyugszik a város, hogy levegőhöz jusson... az emberek valamelyest megritkulnak az utcákon, az esti árusok még csak most kezdik kipakolni portékájukat, akad egy-két üres asztal az éttermekben, és a metrón is le lehet ülni... aztán egy nagy nekiveselkedés, és beindul az éjszakai promenád. Hangokkal telik meg a fül, illatokkal az orr, színes fényekkel a szem... Neonvillanások és lampionok, fénylő üvegkalitkák és tompán világító pagodák, soha nem pihenő mozgó árusok és reményt adó éjszakai jósok, ellenállhatatlan illatot árasztó éttermek, csábító butikok, boltok, áruházak, kávézók, pékségek... A tízmillió szöulita csak vegetál nappal. Éjjel kezdenek élni igazán.


2 megjegyzés:

  1. Ez olyan dolog, hogy aki szereti az éjszakai életet, az részt is vesz benne - szerintem ott sem mindenki nyüzsög esténként (bár ki tudja). Az indiai muzsikás videót te készítetted?

    VálaszTörlés
  2. Én csak mindig meglepődöm azon, hogy mennyi ember van az utcákon meg a publikus helyeken - éttermek, kávézók, foodcourt-ok, üzletek - hétköznap éjszaka is. A videot én csináltam - jobban mondva egy okos és frappáns kis program, ami felraktak a gépemre. Most már örülök neki, és próbálgatom a funkcióit kiismerni. Windows Live Photo Gallery a neve. Panorámaképet, filmet, kollázst lehet vele készíteni. Látom, hogy a blogra csak a rosszabb minőségű, kicsi felbontású film fért rá. Van jobb verzió is, csak az nagyon nagy. Én nem vagyok egy számítógép zseni és program fanatikus, de örülök, hogy magam tudok próbálkozni a képeim elrendezésével és formába öntésével. Most már tényleg szinte mindent megcsinálnak helyettünk az "intelligens" szoftverek.

    VálaszTörlés