2010. január 2., szombat

Újév első napja


Azt mondják, ahogyan kezded az új esztendődet, ugyanúgy fogsz cselekedni az év többi napján. Remélem, ez így csak részben igaz... :-) Tudniillik rengeteget fagyoskodtunk, várakoztunk, tülekedtünk és tolakodtunk a tömegben, és éheztünk is 2010 első napján...

   

Felmentünk ma a Namsan hegyre, (dombra) hogy „örök szerelem lakatokat” tegyenek a kölkök a Seoul Tower lábához, - ahogyan mi a párommal tavasszal. AMIKOR LANGYOS MELEG IDŐ VOLT, ÉS EGY SZÁL FEHÉR RUHÁBAN ÉS KARDIGÁNBAN SÉTÁLTAM A TORONYHOZ! Nem úgy most. Egy Starbucksban melegítettünk be forró italokkal, aztán irány a magaslat. A cable car-nál (nem tudom ezt másként mondani, felvonó, hatalmas fülkékkel) kígyózó sor állt. Lassan araszoltunk, és éreztük, ahogyan megfagy a vérünk. Ez a nap piros betűs ünnep a koreaiaknál is, de azt nem gondoltam, hogy sötétedés előtt is ennyien lesznek.

   

Körülbelül ötvenen zsúfolódtunk be a felvonó kabinjába, és nem akartam tudni, hogy hány főre van kallibrálva a szerkezet. Talán két perces az út felfelé, de lélegzetelállítóan gyönyörű a látvány az éjszakai fényben fürdő fővárosra. Maga a torony 480 méterre van a tengerszint felett, és a tetején található körpanorámás fedett kilátó még varázslatosabb élményt nyújt. Kár, hogy itt is várakoztunk még egy órácskát, hogy bejussunk. Vártunk és fáztunk, préselődtünk és éheztünk. Megérte, nem mondom. Küldetést teljesítettük, gyerekek feltették a lakatot, én is meglátogattam a miénket a több ezer között...

   ,

Csak az tört le némiképp, amikor hazafelé a Myeong-Dongban már csak egy olyan étteremben tudtunk vacsorázni, ahol – számomra és a Bálint számára – ehetetlenül erős volt az étel. Csodáltam a lányomat, ahogy profi módon falatozik az evőpálcikájával a csípős rizses csirkéből... azt hiszem, Ő egy kicsit jobban asszimilálódott a táplálkozás terén az ázsiai jellegekhez.

Nem szeretnék fázni és zsúfolódni, várni és éhezni az év hátralévő részében!
(Azt viszont határozottan nem bánnám, ha mindig a Családommal lehetnék, sokat járhatnék a Starbucksba white chocolate-ot inni, és olyan szép helyekre jutnék el, mint a Namsan torony...)

   

3 megjegyzés:

  1. De aranyos ez a lakatos valami :) (A nyaron lattam öket Szekesfehervaron is.. nem volt ilyen nagy :) )
    BUEK es remelem hogy a 2010 meg boldogabb lesz es legeslegjobbakat mindenböl!!

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, hogy Pécsett is van ilyen "szerelem lakatos" hely, mondta a lányom. Oda is el fogunk menni, érdemes. Pécs amúgy is kulturális főváros lesz 2010-ben, meg ha nyáron megint a környéken leszünk az Ördögkatlan fesztiválon, akkor Pécset is megnézzük feltétlenül.

    VálaszTörlés
  3. Igen epp olvastam Origon hogy Pecs kulturalis fövaros 2010-ben, jo lenne arra le is eljutni, megnezni akkor. Kiderul ez is.. nyari program mar keszulöben, de azert egy ut Mo-ra biztos lesz :D Furcsa lenne maskepp :D Nem jönnek olyan sokan erre hogy hozzanak nekem turorudit ;)

    VálaszTörlés