2011. április 15., péntek

63


Ha Cherry Blossom, akkor Yeouido, mert itt van a legnagyobb cseresznyevirágzás hepaj Szöulban. A 7 kilométeres sétányon közel 1400 cseresznyefa sorakozik a Han folyó mellett, - én valóban nem láttam még ilyen sokat egy rakáson. Ha jó idő lett volna, és nem februári hideg, jobban lehetett volna élvezni a sétát és a fantáziadús ázsiai ikebana kiállítást. De így megvett minket az Isten hidege, és a környék egyik turisztikailag frekventált helyére menekültünk.

Ez pedig a 63 /Yuksam/ épület, ami kicsit szimbolikus Szöulban. Messziről látni az óaranyra foncsorozott ablakokat a folyó partján, amelyek 63 emeletnyire magasodnak ki az amúgy sem alacsony felhőkarcolók közül. Ez egy újonnan épült torony, egy jól menő üzleti és pénzügyi negyed közepén. Van benne bevásárló szint éttermekkel, IMAX mozi és "sea world", hatalmas akváriummal. Van egy wax múzeum is, viaszbábu panoptikum az ismert koreai sztárokkal és egyéb neves történelmi személyiségekkel. A torony legklasszabb része az 59-60. emeleten lévő tetőterasz obszervatórium, ahonnan belátni az egész fővárost, ha szép tiszta az idő. A Yuksam-ban egy egész napot is el lehet tölteni, érdemes komplex jegyet venni az összes látnivalóra, mert úgy egész jól megéri az árát.



2 megjegyzés:

  1. Hát, mit mondjak. Talán bemennék - nem biztos -, de egy napot szinte biztos, hogy nem töltenék el egy felhőkarcolóban. Mármint szabadnapot. Akkor inkább ki a hegyekbe, a szakadékok, ormok, szurdokok és rengetegek világába.

    VálaszTörlés
  2. Számunkra is egy kicsit csalódás volt, már ha bármire is tudom itt azt mondani, hogy csalódás. :) Ha már torony, akkor COEX, egyszer írtam arról is. Csupán csak arra valóak ezek a helyek, hogy gazdag és lusta emberek végigköltsenek és szórakozzanak egy napot, ha nincs kedvük bárhova is menni. :) Vegyünk mondjuk egy legendás, igazi monszunos napot júliusban, amikor az ember képtelen bármit csinálni, csak a négy fal között párolódik. Na, akkor mondjuk találó lehet egy ilyen hely. :)

    VálaszTörlés