2012. június 15., péntek

'Love' hotelben Koreában

Egy ideig nem volt szállásom Szöulban, és rákényszerültem, hogy egy úgynevezett ’Love-hotelben’ szálljak meg. A kezdeti idegeskedés és ellenérzések után kellő humorral és elfogadással kezeltem a helyzetet. Később pedig rájöttem, hogy azoknak, akik igénylik az ilyen jellegű szállásokat, nagyon is szükséges a Love Hotel. Ez ugyanis –ne kerteljünk! – azok számára van, akik egy-egy könnyed pásztorórát kívánnak eltölteni a szeretőjükkel/szerelmükkel/egyéjszakás választottjukkal. Kultúráltan megoldani ezeket a szituációkat mindig kínos, némileg.
Nos, ennek ellenére ezek a hotelek elég normálisak, a körülményekhez képest. Legjellemzőbb rájuk a diszkréció. Amúgy is sokszor meglepődöm azon, hogy a koreaiak mennyire tiszteletben tudják tartani a magánéletet, és mennyire fontos nekik a fizikai, lelki és mentális komfortérzet. (Nem hiába léteznek olyan fontos fogalmak Koreában, mint „kibun” és „nunchi”, de ezekről majd legközelebb.) Egy ilyen szoba ára egy éjszakára 30 – 40 000  won, vagyis 6000 – 8000 forint. Szerintem teljesen korrekt, egy kényelmesen eltöltött kalandért. A recepciónál fizetünk, és egyből a kezünkbe nyomnak két csinosan csomagolt fogkefét, rózsaszínűt és kéket, meg egy egyszer használatos borotvát. (???) Külön érdekesség, hogy nincs negyedik  emelet, mert a négyes szám szerencsétlenséget jelent Koreában. (A kiejtése hasonlatos a „halál” kifejezéshez, ezért bőszen kerülik.) A liftben van egy diszkrét kis fehér doboz, ahova csak simán beteheted a kulcsodat, anélkül, hogy személyesen ki kéne jelentkezned a recepción, bármiféle elköszönéssel. A kijárat is úgy van megoldva, hogy még véletlenül sem kell bármilyen kommunikációba bonyolódnod, tehát aki akar, csak kislisszan a szállóból dolgavégeztével.
A folyosók kellőképpen sötétek, egy-két stilizált UV fénnyel megvilágított, erotikus(nak tűnni akaró...) kép díszíti a falakat és a mennyezetet. A szobák kényelmesen tágasak, alaptartozékként van mindegyikben légkondicionálás és nagyképernyős tévé. Az asztalon egy dobozban található hajszárító, hajkefe és fésű, testápoló és hajlakk. A fürdőszobában fogkrém, szappan, tusfürdő, hajsampon és hajbalzsam áll rendelkezésre. Ezért gondolom azt, hogy ide bármilyen tartozék vagy kellék nélkül, hirtelen döntés után is el lehet jönni, mert minden van, ami szükséges lehet. (És ha már kellékeknél tartunk: a folyosókon pompás kis óvszer automaták találhatóak, illetve pazar vibrátorok és egyebek is vannak, kinek mire van szüksége és igénye... J Koreai szokás, hogy ballonos ivóvíz is van a hálóban, forró és jéghideg vízzel, valamint tea és instant kávé is jár hozzá, papírpoharakkal. (Azt csak bónuszként említem meg, hogy az egyik ilyen szobámban vastag szárítókötelet is találtam. Érdekes volt elgondolni, mi célt szolgál, az esetleges ruhaszárítás mellett... J))
Mindent összevetve, amikor megbarátkoztam a gondolattal, hogy egy ilyen helyen kell megszállnom napokig, - és korántsem a funkciójának megfelelő célból –akkor már könnyedén fogtam fel a helyzetemet, és kényelmesen éldegéltem a „Love Hotelben”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése